S skupnimi močmi do učinkovite oskrbe rane
V podjetju Simps`S smo ponosni, da s svojim znanjem, izkušnjami in osebnim pristopom vplivamo na področje oskrbe ran v Sloveniji. Sodelujemo in ustvarjamo s partnerji, ki imajo klinično dokazano kakovostne in učinkovite izdelke, razpolagajo z neodvisnimi kliničnimi študijami in s svojimi izdelki nudijo uporabnikom največjo vrednost.

Naš dolgoletni partner je mednarodno podjetje Mölnlycke Health Care, ki predstavlja enega izmed vodilnih proizvajalcev izdelkov za sodobno oskrbo ran. Lastna skupina razvojnikov, znanstvenikov in tehnologov skupaj z zunanjimi in mednarodno priznanimi strokovnjaki za oskrbo ran, nenehno stremi k boljšim in učinkovitejšim rešitvam za paciente, ki se srečujejo s kroničnimi ali akutnimi ranami, kot tudi za zdravstveno osebje, ki vsakodnevno oskrbuje različne vrste ran.

Podjetje Mölnlycke Health Care je pionirsko podjetje na področju razvoja oblog s plastjo mehkega silikona. Obloge s tehnologijo Safetac prinašajo izjemne rezultate, posebno pri preprečevanju bolečin in poškodb ob prevezah ran. To je poleg ostalih številnih prednosti, ki jih njihovi izdelki prinašajo, razlog, da so obloge s plastjo mehkega silikona najhitreje rastoča skupina oblog za oskrbo ran na svetu.

Z namenom udejstvovanja pri razvoju znanja o oskrbi ran v podjetju Simps'S redno podpiramo strokovna srečanja z razstavnimi prostori, publikacijami ter lastnimi predavanji. Poleg tega za naše partnerje in dijake ter študente zdravstvenih ved organiziramo predstavitve, delavnice in ostala izobraževanja vezana na področje oskrbe ran.

Za strokovne predstavitve v lekarnah, specializiranih trgovinah in zdravstvenih ustanovah ter dodatna pojasnila o uporabi izdelkov za oskrbo kroničnih ran se prosim obrnite na strokovne sodelavce na terenu ali pa vaše želje sporočite na rana@simpss.si | T: 01 562 13 50.
Naš pristop k oskrbi rane

Trdno verjamemo, da je oskrba rane več kot zgolj menjava obloge
Prepričani smo, da se učinkovita oskrba rane prične veliko pred njenim nastankom. Prične se pri zdravstveni politiki, pri zdravnikih in medicinskih sestrah, pri pacientih in njihovem odnosom do zdravja, pri proizvajalcih medicinskih pripomočkov in navsezadnje tudi pri odločitvah, nas dobaviteljev, kakšno kvaliteto in dodano vrednost bomo ponudili zdravstvu in pacientom.

Oskrba rane naj bi pospeševala naraven proces celjenja rane
Različne rane potrebujejo različno oskrbo. Da bo slednja optimalna, je potrebno zagotoviti pogoje, ki bodo podpirali naraven proces zdravljenja rane. Pogoji so odvisni od vrste rane, faze v kateri se rana nahaja, dejavnikov, ki vplivajo na rano, od discipline pacienta in upoštevanja navodil, vpliva zdravstvenega tima, gibanja, prehrane, zaužite tekočine, izbire obloge in pravilne izvedbe prevez.

Naraven proces celjenja rane dosežemo ob celostni obravnavi pacienta
Le v primeru celostne obravnave, bo za pacienta optimalno poskrbljeno. Celjenje rane bo uspešnejše, če bo pacient poleg sodobne oskrbe rane deležen spoštovanja in skrbi za njegovo dobro počutje.


Simps`S svetovalnica za oskrbo ran

Zaradi izjemnega razvoja medicine in posledično novih smernic oskrbe ran postaja to področje dela izredno dinamično in v kombinaciji s številnimi izdelki, ki so na voljo na tržišču, tudi nepregledno in pogosto zavajajoče.

V kolikor imate vprašanja ali potrebujete dodatna pojasnila o oskrbi rane, vas vabimo, da pokličete našo svetovalnico za oskrbo ran na brezplačno tel. št. 080 10 99, vsak ponedeljek med 13:00 in 15:00 uro.

Z veseljem vam bomo svetovali kako negovati nežno in občutljivo kožo, kako poskrbeti za manjše rane in brazgotine, na vašo željo se lahko pogovorimo o preventivnih ukrepih za zaščito kože ter o tem kako oskrbeti kronične rane, ki zahtevajo več pozornosti.

Lahko pa vaša vprašanja zastavite tudi na rana@simpss.si in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Veselimo se skupnega sodelovanja in se vam zahvaljujemo za zaupanje!

Damjana Franetič, Izvršna direktorica za področje medicinskih pripomočkov
Nives Arh, Produktna vodja skupine za oskrbo ran
Nina Lenasi, Skrbnik ključnih kupcev