Počivalnik za dnevno nego

Počivalnik je v veliko pomoč pri dnevni negi starejših oseb, bolnikov, invalidov. Je kombinacija vozička in postelje.

Sestavljen je iz podvozja na kolesih in sedalnega dela. Nagib sedalnega dela lahko nastavljamo s pomočjo plinskih vzmeti. Hrbtni naslon je ergonomsko oblikovan, z naslonom za glavo, ki je nastavljiv po višini in ga je možno tudi popolnoma odstraniti. Na zadnji strani hrbtnega naslona sta sprožilca za nastavitev poljubnega položaja počivalnika. S pomočjo plinskih vzmeti lahko nastavljamo naklon hrbtnega dela in naklon sedeža, medtem ko se nožni del nastavlja ročno, v petih stopnjah. Počivalnik lahko poravnamo v ležeči položaj, kar negovancu omogoča počitek. Podnožnika lahko po potrebi nastavljamo po višini. Prednji dve veliki kolesi sta vodilni (za enostavno vožnjo in krmarjenje), zadnji kolesi imata centralno zavoro (s pedalom blokiramo premikanje počivalnika).

Raven (ležeč) položaj olajša premeščanje negovanca iz postelje na počivalnik, po potrebi lahko ležišče premaknemo tudi v trendelenburg položaj.

Oblazinjeni elementi imajo za osnovo vodoodporno vezano ploščo. Pralne prevleke na blazinah so lahko iz različnih materialov (usnje, umetno usnje ali tekstil) in različnih barv. Počivalnik je namenjen počivanju dementnih pacientov in omogoča ustrezno stabilnost in dostopnost, v območju pasu je možno napeljati tudi varnostni pas za preprečitev padcev iz počivalnika.

Koda: WP000096


Slika je simbolična.

Anatomsko oblikovan naslon za glavo je nastavljiv po višini.

Po potrebi ga enostavno odstranimo.

Centralna zavora.

Nasloni za roke so odstranljivi brez uporabe orodja.

Lahko jih privzdignemo, zavrtimo in tako dobimo opore, ki pomagajo uporabniku pri vstajanju iz počivalnika.

Pred tem je potrebno umakniti (obrniti) podnožnike navpično, da jih po nepotrebnem ne preobremenimo.

Ležeči položaj

Trendelenburg položaj

1 nastavitev hrbtnega dela
2 nastavitev sedeža
Sliki sta simbolični.
Na počivalnik je možno vgraditi mizico, ki dodatno varuje uporabnika pred zdrsom in hkrati služi kot servirna mizica.

Koda: WP000143